ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΣΚΑ …ΤΙΝΙΕΣ



Από  τον  Σωκράτη   Τσουμελέκα
ΣΣΕ  77

Μπράβο  σου  πρώην  συνάδελφε  και  υπουργέ  μας  κ.Τοσκα.  Τα  λoγια  σου  βάλσαμο  για  εμάς  τους  κατατρεγμένους  ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ  στα  χρονια  της  μαύρης  μεταπολίτευσης.  Είναι  είπες , σε  επερώτηση  της  αντιπολίτευσης , «για τον κύριο Σφακιανάκη που έχει γίνει ντόρος, η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας και της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές ικανότητες και την προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που τους προσφέρουν στα τηλεοπτικά μέσα»

Βρε  τι  είπες  ακομμάτιστε και  αντιστασιακέ  πρώην  συνάδελφε  ?  Με  τα  “ζήτω  η  21η  Απριλίου”  μόνο  έναν  τέτοιο  γνώρισα  στη  σχολή.  Τάξεως  74  αν  θυμάσαι  υπουργέ  μου.  Το  όνομα  του  από  Κ.  Εσυ  τότε  που  ήσουν; Βέβαια   αντιστασιακός  από  νήπιο  ποτέ  δεν  προσέγγισες  ηγεσίες  και  βουλευτές.  Αξιοκρατικά  επιβραβευόσουν  για  τις  αδιευκρίνιστες  υπηρεσίες  σου.  Ενώ  ο  περι ου  λογος  κ.  Σφακιανάκης   χρησιμοποιεί  την  πλάγια  οδο  της  κομματοκρατίας  και  όχι  αυτά  που  εσυ  διαχρονικά   πρέσβευες  ,της  αξιοκρατίας.  Βέβαια  αυτος  έμεινε  και  θα  μείνει  γνωστός  για  το  έργο  του  στην  Ηλεκτρονική  δίωξη  ενώ  εσύ  για:

Κοντεύουν να μας τρελάνουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ...
Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού της "αριστερής" κυβέρνησης Τσίπρα: Υφυπουργός 18 χρονών σε αντιστασιακή οργάνωση (sic) και ταυτοχρόνως εισάγεται το 1971 στη Σχολή Ευελπίδων της αμερικανοφασιστικής χούντας! Δηλαδή, ο 18αρης αντιστασιακός δίνει "εξετάσεις" στη σχολή Ευελπίδων της στρατιωτικοφασιστικής αμερικανοκίνητης χούντας (μου έλεγε φίλος που μπήκε στη ΣΤΥΑ το 1975, επί "εθνάρχη' Καραμανλή, ότι έψαχναν μέχρι κι αν ο παππούς χαιρετούσε γνωστούς Ενωσοκεντρίτες -όχι αριστερούς- εκείνης της εποχής) και η χούντα κάνει αξιωματικό το μέλος αντιστασιακής οργάνωσης. Μετά μια καριέρα ΝΑΤΟϊκή περίφημη! Μέχρις και στο Στρατηγείο της Μεσογείου, τη σφηκοφωλιά της Νάπολης Ιταλίας!
Τον αξιοποίησε κατάλληλα το "εκσυγχρονισμένο" ΠΑΣΟΚ (δύσκολα τα πράγματα μ' εκείνο το Ανδρεϊκό να πουλήσεις τέτοια "πραμάτεια") και μετά ο μεγάλος καθηγητής, υπάλληλος του Πάγκαλου και κατόπιν του ΓΑΠ, σημερινός υπουργός των...
Εξωτερικών -με την πιο συμπαγή ομάδα στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ, από το ΑΠΕ, τραπεζικό σύστημα, διοικητές οργανισμών, ΓΓ υπουργείων, μέχρι υφυπουργούς κι υπουργούς- τον επέβαλε βουλευτή Επικρατείας και Υφυπουργό Άμυνας!
Τι δεν λέει στα επίσημα βιογραφικιά του ο αντιστασιακός Υφυπουργός του Τσίπρα, που μπήκε στην Ευελπίδων το δημοκρατικό έτος 1971 και γιατί;
- Διατέλεσε "σύμβουλος" του Χρήστου Παπουτσή (ναι, του σημερινού εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, με υπογραφή Σαμαρά!)... αλλά μέχρι κι ο Χρήστος, που χαρακτηρίζεται από "ευγένεια", τον έστειλε από εκεί που ήρθε. Φίλος του Παπουτσή στην παρέα μας έλεγε: "Ο άνθρωπος το μόνο που έκανε, γιατίν όμιζες ότι δεν είχε λαλιά κι ήταν μουγκός, έγραφε σημειώσεις στις συσκέψεις εργασίας σαν στενογράφος, χωρίς κανένας να του το ζητήσει και ούτε μια πρόταση δεν άρθρωνε στις συζητήσεις"...
Ο φίλος, στην παρέα των αμετανόητων Ανδρεοπαπανδρεϊκών, που μας έφερε την είδηση του αντιστασιακού αξιωματικού της χούντας το '71, έλεγε πως σε φιλική συζήτηση ανέφερε σχέσεις με το ΠΑΚ η υφυπουργάρα... και τότε ποιος είδε τον Καρδιτσιώτη από το ΠΑΚ και δεν φοβήθηκε: "Να κάνω μια επίσκεψη στον 'αντιστασιακό' και να του τρέχουν τα σκατά από τα σώβρακα;", μας είπε.
Μπαρούφες... δεν το πιστεύω έλεγε ο Κωστής... Αποκλείεται να τα γράφει αυτά από μόνος του στο επίσημο βιαγραφικό... βέβαια από καραβανά όλα να τα περιμένεις, αλλά αυτός ήταν δίπλα στον Μπεγλίτη, στου εκσυγχρονιστές παόκους, κάτι θα έμαθε.
Η συζήτηση μεγάλωσε, απλώθηκε κι διαστροφή του ιστολογοφόρου, με έκαναν να ανοίξω το Tablet...
- Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας " Πριν την είσοδό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971, συμμετείχε σε αντιστασιακή ομάδα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας... Αποφοίτησε επίσης από το Σχολείο Τεθωρακισμένων των ΗΠΑ... Υπηρέτησε στο Διεθνές Επιτελείο του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες), ως υπεύθυνος για θέματα αμυντικής πολιτικής. Υπηρέτησε στο νατοϊκό στρατηγείο της Νάπολης στην Ιταλίας και στο Σαράγιεβο στη Βοσνία ως υπεύθυνος για εκτιμήσεις πληροφοριών για τα Βαλκάνια, Κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή..."
Έπιασε κώτσους όλη τη χούντα, τον Παττακό στα Τεθωρακισμένα, τη Cia... το παλικάρι και το ΝΑΤΟ και τα αμερικανάκια... Επαναστάτης που ξεπέρασε τον Τρότσκι σε εισοδισμό!
Αναζητούμε κάτι στις γνωστές κι άγνωστε αντιστασιακές ομάδες, αλλά τζίφος το αποτέλεσμα: Η Γνωστή-Άγνωστη αντίσταση στη χούντα
- "Να ρωτήσουμε τον Στάθη", είπε ο Παλερμιτάνος...
- "Άσε ρε... ο Παναγούλης μπορεί να τα πάρει στο κρανίο και να τον κάνει ρόμπα, όπως τον δήθεν αντιστασιακό Σηφουνάκη, που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αν και τώρα που θα ψηφίσει μνημόνιο ο Στάθης, είναι ικανός να μας πει ότι είχε έρεθι Ελλάδα για να στρατολογήσει τον πιτσιρικά Τόσκα..."
Συμπέρασμα... στο Ελλαδιστάν είσαι ότι δηλώσεις ή σε δηλώσουν. Τελικά κάνουν τα... ράσα τον παπά!
Κι όλοι σφυρίζουν αδιάφορα... όπως η μαφία: δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ήμουν εκεί, δεν μίλησα κι αν ήμουν εκεί θα με είχε πάρει ο ύπνος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν