ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΦΟΒΙΚΟΥ



Το  παρακάτω  απόσπασμα  είναι  μέρος  της  συνέντευξης  του  στο  Crash και  αναρτήθηκε  από  την  επίσημη   ιστοσελίδα  του κόμματος

Σωκράτης  Τσουμελέκας
ΣΣΕ  77

«- Είναι ο Αλέξης Τσίπρας ένας νέος Στάλιν, όπως λένε κάποιοι;
Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο Crash: Το ισχυρό μας χαρτί στην δίκη είναι η ίδια η δικογραφία!- «Αυτό είναι αστείο. Αυτοί που τα λένε αυτά έχουν διαβάσει τι υπήρξε ο Στάλιν; Αυτό τα έλεγε παραμονές εκλογών η ΝΔ, μήπως και μπορέσει να μας κλέψει καμία ψήφο και προφανώς κατάφερε να κλέψει κάποιες ψήφους».
- Πώς σχολιάζετε την κίνηση του κ. Τσίπρα να καταθέσει στεφάνι στην Καισαριανή μόλις ανέλαβε τα Πρωθυπουργικά του καθήκοντα;
- Δεν το βρίσκω απαραιτήτως κακό αυτό που έκανε. Ήταν μια προσωπική του επιλογή η οποία συμβαδίζει με τα πολιτικά του πιστεύω. Να σημειωθεί ότι στην Καισαριανή δεν εκτελέστηκαν μόνο αριστεροί, αλλά και πολλοί πατριώτες αντιστασιακοί που ήταν δεξιοί».
- Πώς σχολιάζετε το γεγονός πως βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλούν με εγκλείστους τρομοκράτες εκ των οποίων ίσως δούμε και κάποιους ελεύθερους;
- «Οι του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι συζητούν για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα, έχει σχέσεις με τρομοκράτες. Τώρα μεμονωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω τι κάνουν, δεν κάνω και αστυνομικό ρεπορτάζ για να ξέρω. Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν στελέχη της ΝΔ επισκέπτονταν μέσα στη φυλακή τους Απριλιανούς και ζητούσαν μάλιστα και την απελευθέρωσή τους».
- Πώς θα αντιδρούσατε εάν βλέπατε, για παράδειγμα, τον Σάββα Ξηρό να αποφυλακιζόταν;
- «Είναι μια εντελώς ειδική περίπτωση. Ανθρωπιστικά αν πάρουμε το γεγονός, ο άνθρωπος είναι ένα ερείπιο από ό,τι έχω διαβάσει στις εφημερίδες. Είναι σχεδόν τυφλός, έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και γενικά, δεν μπορεί να κρατάς φυλακισμένους κάποιους βαριά ανάπηρους. Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του κ. Λαυρεντιάδη, που έχει αναφερθεί με ρεπορτάζ και το περιοδικό CRASH».
- Δηλαδή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή θα επικροτούσαν μια πιθανή αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού;
- «Όποιος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από πλευράς υγείας καλό είναι να βρίσκεται στο σπίτι του και όχι στη φυλακή. Και αυτό ισχύει για όλους, αριστερούς, δεξιούς κ.τ.λ. Δεν μπορεί το κράτος να είναι εκδικητικό και να βασανίζει...».
- Βλέπετε ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αντιεξουσιαστές που προχωρούν σε εισβολές, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, και σε καταλήψεις σε πανεπιστήμια και άλλα δημόσια κτίρια;
- "Τώρα πλέον είναι νόμιμοι οι αντιεξουσιαστές. Δεν φοράνε κουκούλες και δεν προκαλούν πολύ σοβαρά επεισόδια οι περισσότεροι από αυτούς».
- Πώς σχολιάζετε το γεγονός πως για πρώτη φορά ομάδα αντιεξουσιαστών διαμαρτυρήθηκε μέσα στον προαύλιο χώρο της Βουλής;
- «Μπήκαν πολύ προσεκτικά, χωρίς ρόπαλα και κουκούλες και δεν προξένησαν φθορές. Θα έπρεπε, πάντως να είχαν συλληφθεί άμεσα. Πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε έξω από την Βουλή μια κλούβα ΜΑΤ και τώρα δεν υπάρχει».

- Βουλευτές της Ν.Δ. και όχι μόνο επισημαίνουν ότι λόγω της «χαλαρής αστυνόμευσης» που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σύντομα αναρχία και χάος. Ποια είναι η δική σας άποψη;
- «Μα και επί των ημερών της ΝΔ υπήρχαν αναρχία και χάος και μάλιστα γίνονταν πολύ χειρότερα... Ίσα ίσα που τώρα οι αντιεξουσιαστές, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν πετάνε καν μολότοφ».
- Πώς είδατε το άνοιγμα των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών;
- «Μια σπασμωδική ενέργεια άνευ ουσίας. Μια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα ήταν, καθώς από τα κέντρα κράτησης βγήκαν έξω κάποιες χιλιάδες, την ώρα που στην Ελλάδα βρίσκονται παράνομα εκατομμύρια λαθρομετανάστες».
- Τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί το θέμα της παράνομης μετανάστευσης;
- «Επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Το όλο θέμα δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος είτε να επιστρέφουν στις πατρίδες τους είτε να πάνε και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Το όλο ζήτημα δεν είναι μόνο θέμα ελληνικό, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη».
- Βλέπουμε ότι ο Ομπάμα και άλλα κορυφαία στελέχη των ΗΠΑ πιέζουν την κ. Μέρκελ για μια πιο ήπια πολιτική απέναντι στην Ελλάδα και γενικά οι ΗΠΑ σε πολύ δύσκολες στιγμές βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας. Πώς το σχολιάζετε;
- «Δεν πιστεύω ότι η ΕΕ έχει την ισχύ να κάνει διαφορετική πολιτική από αυτήν που της επιβάλλουν οι ΗΠΑ. Τα νήματα σε όλο τον κόσμο τα κινούν μεγάλοι  χρηματοπιστωτικοί οίκοι. Η οικονομία κατευθύνει την πολιτική και όχι η πολιτική την οικονομία».
- Πώς σχολιάζετε τη δήλωση του κ. Καμμένου για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ;
- «Θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με πετρελαϊκές εταιρείες ισχυρών κρατών που θα μπορούν να καλύψουν και το θέμα της ασφάλειας της επένδυσης».
- Δηλαδή, δεν είστε αντίθετος στο να έρθουν αμερικανικές εταιρείες στο Αιγαίο;
- «Όχι δεν είμαι αντίθετος. Φυσικό είναι  εφόσοv μόνοι μας δεν μπορούμε, να έρθει κάποια εταιρεία για να βγάλει φυσικό αέριο και πετρέλαιο και να πάρει ένα ποσοστό».
- Πώς βλέπετε την προσέγγιση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ρωσία και τον Πούτιν;
- «Είναι ειλικρινής;Αυτό θα ρωτήσω. Δεν ξέρω. Θα το δούμε».»
 Τα  συμπεράσματα  δικα  σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν