ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σε "κόκκινο" συναγερμό οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας στη Σιβηρία



Στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας έθεσε η Ρωσία τις στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις που διατηρεί στη Σιβηρία σε μία κίνηση-απάντηση σε όσους ετοιμάζονται για… πόλεμο. Το μήνυμα είναι πώς αν τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει τα ρωσικά συμφέροντα τότε δεν αποκλείεται εξελιχθεί η κατάσταση σε έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο.
Σύμφωνα με το διοικητή των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων στη Σιβηρία Sergei Karakaeva «οι δυνάμεις έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για τη διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας άσκηση η οποία θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα».
«Θα δοκιμαστούν όλα τα πυραυλικά συστήματα απέναντι σε μία εχθρική ενέργεια-επίθεση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Yegorov.
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος περισσότερες από 4.000 άνδρες και περίπου 400 μονάδες της Σιβηρίας με ενεργοποίηση των πεδίων βολής στο Omsk και του Orenburg στα νότια Ουράλια. Ταυτόχρονα θα γίνει και άσκηση των ειδικών δυνάμεων προκειμένου να παράσχουν υποστήριξη στις πυραυλικές δυνάμεις.
Είναι η δεύτερη μεγάλη άσκηση ετοιμότητα που πραγματοποιούν οι ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες.
Ο βασικός σκοπός των ασκήσεων, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται ανώτερους αξιωματικούς του υπουργείου Άμυνας είναι να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων καθώς και η επαρκή ετοιμότητα τους να διεξάγουν επιθετικές ενέργειες που αφορούν την μαζική και ταυτόχρονη χρήση πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.
Πρόκειται σίγουρα για μία απάντηση της Μόσχας στη ρητορική των ΗΠΑ πώς μπορεί να υπάρξει πόλεμος με τη Ρωσία και την Κίνα. Τελευταίως που το δήλωσε αυτό ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Robert York, ο οποίος υποστήριξε πώς «η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για έναν πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα».
Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας οι δύο χώρες περιχαρακώνουν τα συμφέροντα τους γύρω από την επικράτεια τους και ετοιμάζονται… Κράτησε ωστόσο και μία πισινή. «Καλό είναι να δώσουμε βάση στα διπλωματικά μέσα και να μην κάνουμε τη Ρωσία και την Κίνα να νοιώσουν ότι απειλούνται».
Φύλαξε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά κατά μία έννοια. Οι Ρώσοι πάντως ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο καθώς οι κινήσεις των ΗΠΑ σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή κάθε άλλο παρά εφησυχασμό μπορούν να προσφέρουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν