ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ

Ανήρ έννους τα καινά τοις πάλαι τεκμαίρεται. Ο άνθρωπος που έχει μυαλό, κρίνει τα νέα από τα παλιά ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

επαφη στο FACEBOOK : Sokrates Tsoumelekas

Twitter : sokrates tsoumelekas


Χωρίς διαφημίσεις και κέρδος. Γράψτε τις σκέψεις σας και θα αναρτηθούν επώνυμα

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ




18 Φεβρουαρίου 2011 Διαβάζουμε στο διαδυκτιο : Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, Ιωάννης Σακελάκος, έδωσε χθες παραγγελία προς τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών να διενεργήσουν άμεσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις έχουν διεπραχθεί σοβαρά αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε..
Στο πλαίσιο της έρευνας θα πρέπει καταρχήν να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ που έχουν συσταθεί από το 1997 μέχρι σήμερα προκειμένου να εξακριβωθεί ποια χρηματικά ποσά έχουν λάβει και κυρίως εάν αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν.
Από το νόμο προβλέπεται ότι οι ΜΚΟ είναι «μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που έχουν ως αντικείμενο κυρίως την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τους πληθυσμούς αναπτυσσόμενων χωρών, προκειμένου να συντελέσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτών των χωρών».
 
Πέρασε  πολυς   χρόνος  κύριε  εισαγγελέα.  Τι  έγινε  το  πόρισμα  της   εξέτασης;  Μήπως  υπάρχουν  πολιτικά  πρόσωπα  ;  Ποια  είναι  αυτά;  Ο  Λαός  που  πληρώνει     δεν  έχει  δικαίωμα  να  μάθει;  Μήπως  μερικοί  απ  αυτούς  έγιναν  τώρα  Υπουργοί;

Ας   γνωρίσουμε   μερικές

Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης
 Ταυτότητα:
Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης διευθύνεται από τη Διοικούσα Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τη Διοικούσα Επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ και ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ.


ΙΣΤΑΜΕ
Νέο διοικητικό συμβούλιο: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου. Πρόεδρος ορίστηκε, με απόφαση του Γ. Παπανδρέου, ο καθηγητής και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Νίκος Παπανδρέου.

Η σύνθεση του δ.σ. έχει ως εξής:
1.Μόσιαλος Ηλίας, Βουλευτής, Kαθηγητής
Πολιτικής της Υγείας, London School of Economics, Πρόεδρος.
2.Παπανδρέου Νίκος, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Princeton, Αντιπρόεδρος.
........................................................................................................................................
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Κουτσιμπού Λένα, Δικηγόρος.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Οικονόμου Χαράλαμπος, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

03/07/2005  Διαβαζουμε  στο  ΠΑΡΟΝ  :……. Όσον αφορά τα ποσά που έλαβαν οι οργανώσεις αυτές την τριετία 2002-2004, «πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Αλληλεγγύη με 7.099.634 ευρώ και ακολουθεί η ΜΚΟ Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης (ΙΜΙ) με 6.841.064 ευρώ (  το  2011  δόθηκαν ΕΠΙΠΛΕΟΝ  8  εκ  για  αποναρκοθετηση  του  Έβρου   προφανώς  να  ξεκουράσουν  τις  Ε.Δ  που  έχουν  την  αποκλειστική  ευθύνη  για  ναρκοθέτηση  και  αποναρκοθετηση  του  Ελληνικού  χώρου    με  βάση  τα  σχέδια  του  ΓΕΕΘΑ). Επίσης η Οργάνωση Action Aid, που εκπροσωπεί η κόρη του Μητσοτάκη Αλεξάνδρα, αν και δεν αναφέρεται στο διοικητικό συμβούλιο, έλαβε 517.600 ευρώ. Στο Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης υπεύθυνος/πρόεδρος είναι ο πρώην δημοσιογράφος της «Εξόρμησης» Κ. Τζεβελέκος και ιδρυτικά μέλη οι Δ. Κανέλλης, Θ. Μακρυνιώτης. Να σημειωθεί ότι ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν αναλάβει προγράμματα από κοινού με άλλες και έχουν μοιραστεί τα αναλογούντα ποσά
Ας  δουμε  μια  απ  αυτές  που  πηραν  τα  περισσοτερα  ποιο  είναι  το  εργο  της:

Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης
Το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης (Ι.Μ.Ι.) ιδρύθηκε στις αρχές του 2000 ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έλαβε τον Αριθμό Μητρώου 19 από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το καταστατικό του εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Στόχος του Ι.Μ.Ι. είναι η ανθρωπιστική αποναρκοθέτηση περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ναρκών σε ολόκληρο τον κόσμο και η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για τα προβλήματα που σχετίζονται με τις νάρκες καθώς και τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται. Είναι δε η μοναδική μη κυβερνητική οργάνωση (Non-Governmental Organization, NGO) της χώρας που ασχολείται με το αντικείμενο της ανθρωπιστικής αποναρκοθέτησης.(Τι   έχουν  σκαρφιστεί  τα  ΛΑΜΟΓΙΑ   για  να  παίρνουν   αβέρτα  και  ανεξέλεγκτα  χρήμα)
Και   τελος  Διαβαζουμε  μετα  απο  επερωτηση  στη  βουλη...........:
……………Υφυπουργός Εξωτερικών (2002-2004) και αρμόδιος για τις επιχορηγήσεις εκατοντάδων Μ.Κ.Ο. με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ο Ανδρέας Λοβέρδος καλείται τώρα να αιτιολογήσει τον πακτωλό που μοίραζε τότε αλόγιστα στους ‘‘ημετέρους’’…………….
Είναι  ο  γνωστός  εσαεί  Υπουργός  της  καταστροφής  του  Ε.Σ.Υ

  Αλήθεια   αγαπητή  αδιάφθορη ΠΟΛΙΤΙΚΗ   δικαιοσύνη   θέτω  σαν  Έλλην  πολίτης   ένα  απλό  ερώτημα  .Αν  σας  φέρουν  κάποιο  φουκαρά,  που  δεν  έχει  εμπλακει   σε  Μ.Κ.Ο ,    με  την  κατηγορία  της  εξαπάτησης ,  με  ψευδή  στοιχεία  , του  Ελληνικού  δημοσίου  ώστε  να  λάβει  μη  δικαιούμενη  σύνταξη  200  εύρω  ΤΟ  ΜΗΝΑ  ΡΕΕΕΕΕ ,  θα  τα  χαρίζατε; …..ΛΕΩ   ΑΝ……γιατί  σίγουρα  τρελαίνομαι…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ελέγχονται πριν δημοσιευθούν